Over mij

Mijn naam is Birgitta Lord

Van oorsprong ben ik Britse maar wel tweetalig opgevoed. Ik woon al heel lang in Venray. Op een fijne plek, tegen een stuk bos aan. Gelukkig, want in onze tuin zie ik de natuur met zijn geluiden, vogels, eekhoorns en kan ik rust ervaren.

Met mijn partner, waar ik al 26 jaar een relatie mee heb, en mijn 2 mooie dochters voel ik me steeds gelukkiger worden. Zij houden mij scherp, wat een mooi proces teweeg gebracht heeft; bij mij en bij hen.   

Ik heb in mijn leven moeilijke periodes doorgemaakt, en omdat ik daar uit gekomen ben denk ik vrouwen te kunnen helpen die extra zorg nodig hebben om krachtiger in het leven te kunnen staan.

Wil jij je vleugels uitslaan……..doe het dan!

Ik help je erbij.

Waarom Lord Care?

Wat maakt dat ik jou wil helpen bij het uitslaan van je vleugels? Zo dat jij daardoor ‘kan vliegen’ en mooie stappen kan maken in jouw leven? Dat heeft wel een geschiedenis! Als meisje ben ik al gevormd waardoor ik heel wat struggles heb meegemaakt .

Ik ben geboren in Engeland, als kind van een Britse militair en een Nederlandse moeder. Mijn moeder was al getrouwd geweest en had een zoon; mijn half broer. Mijn vader heeft mijn moeder en haar zoon meegenomen naar Engeland is toen met mijn moeder getrouwd.
Net voor mijn 9e verjaardag is hij uit het leger gestapt waarna we naar Nederland verhuisd zijn.

Maar wat is er in die tussentijd met dat meisje gebeurd, en wat daarna?

Daarvóór was ik als baby al verhuisd, als 2,5 jarig meisje naar Singapore verhuisd en als ongeveer 5 jarig meisje naar Duitsland waar ik in 3 verschillende plaatsen gewoond heb. Kan iemand zich voorstellen wat dat kan betekenen voor een jong kind?
Mijn vader was geen makkelijke man. Door zijn eigen opvoeding gevormd natuurlijk (ook 2e wereldoorlog meegemaakt); hij was onberekenbaar en kon zeer boos worden om niets.

Daardoor voelde ik me kwetsbaar, onzeker, kroop vaak in mijn schulp en zei maar niks, ook als ik een andere mening had dan hij.

Het verhuizen was daarbij ook een stress factor voor mij. Ik sloot vriendschappen maar ging weer weg, of zij gingen weg, waardoor we geen contact meer hadden.

Het moeilijkst voor mij was mijn vriendschap met een buurmeisje. We waren echt dikke vriendinnen; totdat zij eerder verhuisde naar de volgende plaats en school waar ik later ook naartoe ging. Ze had een kringetje met vriendinnen waar ik absoluut niet bij hoorde. Ik werd genegeerd en later ook gepest. Een hele nare ervaring. En thuis voelde ik me niet veilig genoeg om dit te bespreken. Daarbij was ik toen ‘enigst’ kind omdat mijn broer al uit huis was, dus voelde ik me vaak eenzaam.

Ik heb me daarna heel lang niet echt veilig gevoeld in een groep mensen; dat was niet op school en later ook niet in het werk. Ik weet dat het zeker niet makkelijk is om te vertrouwen op je eigen krachten want die had ik niet, vond ik. Ik was niet gestimuleerd om mezelf goed te vinden zoals ik was.

Mentor

Respectvol

Luisterend oor

Vertrouwen

Rust

Het heeft lang geduurd voordat ik me zekerder ging voelen. Daarvoor heb ik heel veel gebruik kunnen maken van fijne mensen waar ik me goed bij voelde en waar ik kon zeggen wat ik wilde zonder dat ik dacht dat ik niet gewaardeerd zou worden. Daar was mijn partner er zeker één van, maar ook collega’s waar ik een hele goede klik mee had. En daar gaat het om. Een klik hebben met iemand die jou ziet zoals je bent. Het gaat daarbij om wederzijds respect,

Uiteindelijk ben ik geworden wat ik nu ben; een krachtige vrouw met een missie in het leven om andere vrouwen te helpen die ondersteuning nodig hebben om zich ook krachtig te worden. 

Mijn reis op weg naar mijn huidige leven kan ook die van jou zijn, met veel meer zonneschijn op jouw levenspad.

En waar geniet ik altijd van:

  • Ik geniet van mooie wolken die van kleur kunnen veranderen van wit, naar zachtblauw, naar roze en naar rood

 

  • Ik geniet van een specht die tegen een boom zit te hakken om zijn territorium af te bakenen, of om eten te zoeken;

 

  • Ik vind het heerlijk om met mijn meiden in een deuk te liggen om ‘niks’.  Maar dat veilige gevoel die we alle drie hebben is van levensbelang. Dat geldt ook voor de mensen die ik begeleid;

 

  • Ik geniet van kleine dingen die ik zie bij mensen die ik begeleid; lol hebben om een ballon die we over ‘gooien’ of iemand die met mij de gekste gesprekken heeft waarin we allebei de grootste lol hebben of iemand die, ondanks alle eigen ellende, de zorg heeft voor mensen om zich heen.

Contactformulier

7 + 15 =